Niina Jaakkola

Toimintaterapeutti (AMK)
Palvelukielet: Suomi, Englanti
Erikoistumiset: Lapset, Nuoret
Terapiat: Toimintaterapia

Kognitiivisen psykoterapian perustaidot ja lyhytterapian opinnot

Minulla on kokemusta lasten ja nuorten sekä aikuisten neurologisesta, neuropsykiatrisesta ja psykiatrisesta toimintaterapian kuntoutuksesta ja toimintakyvyn arvioinnista. Olen valmistunut toimintaterapeutiksi v.2005. Olen erityisen kiinnostunut työskentelemään psykiatrisesti oireilevien lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Asiakkaani ovat pääsääntöisesti lapsia ja nuoria. Tärkeitä työvälineitä terapiaprosessissa lapsen kanssa on leikki sekä lapsen mielikuvitus ja luovuus. Olen opiskellut taiteita (Helsingin kuvataidelukio, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, kaluste ja -kivimuotoilu) ja hyödynnän toimintaterapiassa mahdollisuuksien mukaan myös mm. maalaamista ja piirtämistä, mikäli taito on asiakkaalle ominainen tapa ilmaista itseään. Kuntoutuksen prosessissa pidän erityisen tärkeänä kokonaisvaltaista yhteistyötä lapsen/nuoren perheen, lähiympäristön sekä hoitavan yksikön kanssa. Työskentelen asiakkaan kanssa voimavara ja -vahvuuslähtöisesti.

Olen opiskellut Kognitiivisen psykoterapian perusvalmiudet sekä Kognitiivisen psykoterapian lyhytterapian opintoja ja hyödynnän toimintaterapiassa opinnoista saamiani taitoja ja työvälineitä. Minulla on lisäkoulutuksena Zones of Regulation-menetelmän (tunne ja -vireydensäätely) koulutus, jonka menetelmiä ja tekniikoita hyödynnän toimintaterapian prosessissa. Olen tottunut hyödyntämään kuntoutuksessa puhetta tukevina taitoina pikapiirtämistä ja lapsen omaa kommunikaatiokansiota. Lisäksi seuraan toimintaterapian ja kuntoutuksen alan kehittymistä ja kehitän osaamistani erilaisilla koulutuksilla ja lukemalla alan kirjallisuutta ja tutkimuksia.

Henkilökohtaisina kiinnostuksen kohteina minulla on piirtämisen ja maalaamisen lisäksi eläimet, erityisesti koirat ja hevoset sekä metsässä liikkuminen ja kuntoilu. Harrastan kehon ja -mielenhallintaa, metsälenkkeilyä koiran kanssa, hevosen hoitamista ja ratsastusta sekä olen kiinnostunut lääketieteestä ja ihmismielen tutkimisesta, elämän pienistä ja suurista ihmeistä sekä taiteen eri muodoista.

Kielitaitoni on äidinkieleni suomi sekä lisäksi ruotsi hyvä/ tyydyttävä sekä englanti hyvä. Ohjaus onnistuu tarvittaessa englanniksi.

Siirry yhteystiedot-sivulle